telefoon
België: 03 213 65 00

telefoon
Nederland: 088 - 000 00 61

juwelier schatter expert juwelen

Elkan Wijnberg
Gerechtsdeskundige en expert juwelier-schatter
Lid: KGSO - CEJA

Schattingen en taxaties
door een erkend expert
gespecialiseerd in juwelen
oud, antiek en modern
alsook diamant, zilverwerk, munten en edelstenen

Bij: erfenis, faillissement, overname, verdeling etc.

ook voor verzekeringsdoeleinden

telefoon
België: 03 213 65 00

telefoon
Nederland: 088 - 000 00 61

Integriteit

Werken met Adin juwelier schatter is aangenaam; onze allesomvattende service bevat discretie, vertrouwen, professionalisme en kennis van de internationale markten. Maar wat misschien net zo belangrijk is, Adin biedt u zijn jarenlange ervaring aan. Wanneer u een bepaald artikel, nalatenschap, erfenis of situatie wenst te bespreken, of meer wenst te weten over hoe wij werken, contacteer ons zonder enige verplichting. U kunt ons bezoeken in onze hoofdzetel te Antwerpen (liefst na afspraak).

Sinds jaar en dag zijn wij gespecialiseerd in antieke juwelen, oude juwelen, oude sieraden, antiek zilver, modern zilver, en edelstenen zoals diamant briljant en roos-geslepen, robijn, saffier, smaragd en parels. Met regelmaat verkopen wij zelfs aan musea. Er is dan ook geen ander adres denkbaar dat zoveel expertise in al de disciplines van antiquair juwelier bezit. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een zeer correcte waardebepaling van de artikelen waar u de waarde van wenst te kennen.

Adin Juwelier-schatter: alle taxatiedisciplines in eigen huis!

Schatting, expertise en taxatie voor verzekering

Een taxatierapport voor de verzekering bevat een actuele waardering van de vervangingswaarde. Expertise vooraf vrijwaart u bij een eventuele schade van discussie achteraf. Bovendien vergroot een nauwkeurige omschrijving van uw bezit de mogelijkheid een verloren of gestolen artikel op te sporen. Het is aan te raden elke 3 a 4 jaar opnieuw een taxatie te laten uitvoeren.

juwelier schatter

Schatting, expertise en taxatie voor erfenis, verdeling en schenking

Een taxatierapport in geval van schenkingen, erfenissen en verdelingen biedt de verschillende partijen de gelegenheid om tot een eerlijke verdeling te kunnen komen (met minder kans op onenigheden).

expert antiquair

Schatting, expertise en taxatie bij onderpand

Een taxatierapport voor notarissen, advocaten, executeurs-testamentair, belastingadviseurs en bankinstellingen die voor hun clienten een officieel taxatierapport nodig hebben.

taxaties

Schatting, expertise en taxatie bij schadebepaling en schadegeval

Indien een bepaald artikel beschadigd is en een raming is gewenst van de waardevermindering maar ook van de herstellingskosten, restauratie-advies en de mogelijke nieuwe waarde na de reparatie.

schattingen juwelen

Professionelen kiezen Adin

Wij taxeren niet enkel voor het publiek, ook werken we nauw samen met notarissen, advocaten, verzekeringsmaatschappijen, accountants, moderne juweliers, banken, curators, gerechts-deurwaarders en testament executeurs. Onze directeur Dhr. Elkan Wijnberg is Lid van de Belgische Kamer van Deskundigen, Gelast met Gerechtelijke en Scheidsrechtelijke Opdrachten. Ongeacht wat uw precieze situatie is, wanneer u juwelen (al-dan-niet antiek), edelstenen, edelmetalen en/of massief zilverwerk heeft.....Adin is het adres voor taxaties!

expert schatter

Voordelen taxatierapport

Een taxatie die regelmatig up-to-date is gebracht (ongeveer elke 3 à 4 jaar) vereenvoudigt de bewijslast en dus discussies achteraf voor de verzekerde bij schade. De taxaties dienen als bindend beschouwd te worden bij schadeafhandeling. Een regelmatig up-to-date gebracht taxatierapport voorkomt het risico van over- of onderverzekering.

schattingen juwelen

 

telefoon
België: 03 213 65 00

telefoon
Nederland: 088 - 000 00 61

Taxatiekosten voor verzekering:

  • 2% van de getaxeerde waardebepaling
  • minimumtarieven: 10 Euro per artikel, 50 Euro per rapport
  • eventuele bijkomende kosten, bv. edelsteenkundig onderzoek, verplaatsing etc.

Taxatiekosten voor verdeling of waardebepaling (bod) bij eventuele verkoop

  • 3% van de getaxeerde waardebepaling
  • minimumtarieven: 10 Euro per artikel, 50 Euro per rapport
  • eventuele bijkomende kosten bv. edelsteenkundig onderzoek, verplaatsing etc.

 

Bij afspraak kan deze laatste taxatie in de meeste gevallen ook als bod beschouwd worden. Wij taxeren de artikelen, maken een rapport en schrijven daarin dat de vermelde waardebepaling gedurende enkele dagen als bod door Adin beschouwd kan worden. Wanneer u binnen de vermelde periode de artikelen aan Adin verkoopt, betalen wij u de gemaakte taxatie kosten terug.

juwelier schatter

 

telefoon
België: 03 213 65 00

telefoon
Nederland: 088 - 000 00 61

Juweliers - Schatters - Restaurateurs - Antieke Juwelen - Oude Sieraden
Home  |   Waarom Adin   |   Contacteer ons  |   Site Map